mjesto za top banner

2. LIPNJA 2012. 15:36h

Zelena akcija izabrala novog predsjednika, Bernarda Ivčića

zelena akcija

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zelena akcija je na svojoj godišnjoj skupštini izabrala novog, šestog po redu predsjednik u dvadesetdvogodišnjoj povijesti ove najveće udruge za zaštitu okoliša. Novi predsjednik je Bernard Ivčić, dugogodišnji član i dosadašnji potpredsjednik Zelene akcije.

Također, izabran je novi Upravni odbor, u sastavu: Željka Leljak Gracin, Luka Tomac, Toni Vidan, Jagoda Munić, Daniela Jovanova Ivanković i Sven Janovski.

Zelena akcija je usvojila i nove strateške ciljeve za predstojeće trogodišnje razdoblje. Cilj ove udruge je zaustaviti uništavanje i privatizaciju prirodnih resursa, te promovirati održivo gospodarenje svim okolišnim resursima; zagovarati održive klimatske politike na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s naglaskom na održivu energetiku i transport te kontinuirano pratiti donošenje i provedbu zakonskih rješenja vezanih uz prirodu i okoliš te se boriti za ostvarenje okolišnih ljudskih prava. Isto tako, zelena akcija želi produbljivati ekološku svijest građana radi poticanja odgovornog ponašanja prema okolišu, te eko aktivizma, odnosno promovirati održive ekonomske modele bazirane na ekološkoj i socijalnoj pravednosti kao alternativi postojećem ekonomskom sustavu.

Skupština Zelene Akcije se zahvalila bivšem predsjedniku Tomislavu Tomaševiću na uspješnom vođenju Zelene akcije u proteklih 5 godina.

(Media Servis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!