mjesto za top banner

14. TRAVNJA 2012. 15:45h

Zbog remonta zaustavljen rad nuklearne elektrane Krško

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zbog redovnog remonta u noći na subotu zaustavljen je rad nuklearne elektrane Krško isključenjem iz elektroenergetske mreže.

Remont je nakon rada u 18-mjesečnom ciklusu izvanredno intenzivno razdoblje u pogledu aktivnosti jer je potrebno zamijeniti gorivo, izvesti preventivne preglede i zahvate održavanja te modernizaciju sustava i opreme, izvijestili su iz NEK-a.

Osim zaposlenika NEK-a remontne radove obavljat će i 1500 zaposlenika ugovornih partnera.

Tijekom remonta koji će okvirno trajati 40 dana, uz ostalo, zamijenit će se glava reaktora i rotor glavnog električnog generatora.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!