mjesto za top banner

17. SRPNJA 2012. 08:35h

Zamjenik župana Grubišić: Termoelektrana Plomin 3 u Istri može samo na plin

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić (SDP) na večerašnjoj je sjednici Županijske skupštine u Pazinu, odgovarajući na pitanje nezavisnog vijećnika Vlade Ivetića o sudbini Termoelektrane (TE) Plomin 3, kazao kako Istarska županija ima svoj prostorni plan koji točno definira koji će se energent koristiti u TE Plomin 3, a to je plin.

"Za Županiju ova lokacija postoji jedino kao termoelektrana na plin" - istaknuo je županov zamjenik Vedran Grubišić. Na inzistiranje Ivetića što ako Vlada bude izričito tražila da mora biti ugljen, Grubišić je poručio kako u ovom slučaju treba uzeti u obzir zdravlje građana, a ovaj dio Labinštine, Istre i obale "ne može biti žrtvovan zbog nečijih i nekakvih viših interesa".

Po riječima predsjednika Skupštine Istarske županije Dina Kozlevca, Skupština je donijela pravila, utvrđen je prostorni plan, a energetska strategija Hrvatske do 2015. ne predviđa izgradnju nikakvih objekata na ugljen.

U nastavku večerašnje rasprave bilo je govora o sudbini pulske Opće bolnice kojom prigodom je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Valerio Drandić istaknuo kako Županija je zapravo fiktivno upravitelj bolnice ali nema nikakav utjecaj na njezino funkcioniranje.

"Istri je u interesu da se županijske bolnice decentraliziraju, da se županijama ostave sredstva za zdravstvo i da županijske bolnice funkcioniraju po uzoru na slične bolnice u susjednim državama", zaključio je Drandić. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!