mjesto za top banner

30. TRAVNJA 2012. 16:40h

Zajednička obuka hrvatskih i čeških zrakoplovnih timova

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U vojarni Zemunik je započeo prvi tečaj zajedničke obuke hrvatskih i čeških savjetodavnih zrakoplovnih posada kojeg su zajedno osmislili hrvatski i češki timovi uz potporu postrojbi SAD-a. Pripadnici tečaja će biti upućeni u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu kao zrakoplovni mentorski tim kojem je zadaća obuka po NATO standardima i procedurama.

Obuka podrazumijeva teorijsku te opću informativnu pripremu i funkcionalni dio za letačke i zemaljske skupine, a završava praktičnom letačkom obukom. Nakon obuke letačkih posada na simulatoru u Ostravi, obuka se provodi na helikopterima Mi-171 Sh. Zajednička obuka se provodi kao dio projekta unutar NATO inicijative "Pametna obrana".

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!