mjesto za top banner

ZAHVALNICE

10. TRAVNJA 2007. 17:29h

Zahvalnice zaklade Za istinu o Domovinskom ratu

Tekst

Predsjednik Vijeća zaklade Za istinu o Domovinskom ratu Ivan ćurković dao je svima koji su dali novac za tu zakladu zahvalnice.

Zahvalnice su uručene u povodu prve obljetnice djelovanja Zaklade, a darovateljima koji su uplatili više od 50 tisuća kuna uručene su velike, a onima koji su uplatili manje svote, manje zahvalnice.

Tijekom današnje svečanosti ćurković je istaknuo da je Zakladi do sada doznačeno oko 7,5 milijuna kuna, da ona financira obrane svih generala optuženih u Haagu, osim generala čermaka kojemu je to tako?er ponu?eno, ali on je zahvalio, rekavši da sam može financirati svoju obranu.

Oko 70 posto prikupljena novca uplatile su ustanove i poduzeća, ostatak privatne osobe, a oko 90 posto prikupljena novca uplaćeno je iz domovine, a ostatak iz dijaspore. Najveći pojedinačni darovatelji su, po ćurkovićevim riječima, NK Dinamo, grad Zadar, Croatia osiguranje d.d. i još neke tvrtke.

ćurković je rekao da se Zaklada ne će miješati u sadašnje prijepore odvjetničkih timova optuženih generala, ali traži od svih njih da zajednički ruše kvalifikaciju o zločinačkom pothvatu u optužnicama, pa će, rekao je ćurković, samim time lakše obraniti i pojedine hrvatske generale.

Predsjednik Vijeća zaklade "Za istinu o Domovinskom ratu" uručio je danas velike zahvalnice Zadarskoj županiji, gradovima Zadru, Biogradu i Obrovcu, općinama Pakoštane i Preko te poduzećima Turist hotel i Sirovina.

U ime Zadarske županije zahvalnicu je primio zadarski župan Ivo Grbić koji je u ime svih dobitnika zahvalio Zakladi.

Na današnjoj svečanosti predsjednik Vijeća Zaklade Ivan ćurković predao je male zahvalnice zadarskom županu Ivi Grbiću i dožupanu Danijelu Kotlaru za njihov osobni doprinos, odnosno uplate, u Zakladu.

Na odvojenoj svečanosti uručena je zahvalnica gradu Zadru koji je prošle godine uplatio 500.000 kuna u Zakladu. Zahvalnicu je primio gradonačelnik Živko Kolega.

Na objema svečanostima predsjednik Vijeća Zaklade Ivan ćurković je istaknuo da se prikupljenim novcem ne će financirati samo obrana optuženih generala nego i istraživanje istine o Domovinskom ratu te školovanje djece poginulih hrvatskih branitelja. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!