mjesto za top banner

10. SIJENJA 2013. 08:11h

Zagrebački biskup: Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora!

vlada, milanović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

"Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobiveni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj", zapitao je pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić.

I ranije su pojedini predstavnici katoličkog klera oštro kritizirali Vladi Zorana Milanovića. Ali, nitko od njih nije dosad iznio tako radikalnu i sustavnu političko-vjersku, antivladinu platformu kao pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić na skupu kontra uvođenja zdravstvenog odgoja pod naslovom "Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban".

U prostoriji Tribine grada Zagreba, u prisustvu dvjestotinjak ljudi, koliko i stane u tu dvoranu, Pozaić je bez ikakve zadrške aktualnu Vladu uspoređivao s nacistima, nazivao ih komunistima i drugovima, prijetio lustracijom, ali i pozivao narod na samoorganiziranje protiv vlasti.

"Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobiveni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj?", zapitao je Pozaić a prenosi Novi list.

Zagrebački biskup je kazao da se pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće "program indoktrinacija ideologijom homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece najmlađe dobi".

"Svi mi ovdje okupljeni već smo dio odgovora i utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci naših slavnih generala Ante i Mladena. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa, časti i dostojanstva. Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, Hrvatskoj je potrebna lustracija", poručio je Pozaić i za to dobio buran, dugotrajan pljesak prisutnih.

U publici je bio Stjepan Adanić , predsjednik HDZ-ovog Odbora za obitelj. U jednom je trenutku ustao kako bi se solidarizirao s prisutnima protiv zdravstvenog odgoja.

Adanić je kazao da je HDZ apsolutno protiv zdravstvenog odgoja, jer je on "protivan svjetonazoru hrvatskog katoličkog bića".

Ako ovakav odgoj bude uveden, hrvatski narod polako će početi odumirati. Zato tražimo ukidanje 4. modula i da se uvede pravi hrvatski odgoj, istaknuo je Adanić. Neki su mu pljeskali, a neki su vikali da je "HDZ samo jedna frakcija komunističke partije".

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!