mjesto za top banner

14. OUJKA 2012. 16:31h

Zadar: Poskupljuju komunalije i javni prijevoz, uvodi se prirez od 12 posto

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zadarske vlasti namjeravaju uvesti prirez na porez za dohodak od 12 posto te poskupjeti neke komunalne usluge, piše HRT.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić pojasnio je kako je takav potez neizbježan, no konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće. Ako ono prihvati prijedlog, promjene će stupiti na snagu 1. travnja.

Na kolegiju održanom u srijedu gradonačelnik je donio odluku o poskupljenju javnog prijevoza koji će u prosjeku narasti za 23 posto dok će za dva posto narasti i cijene usluga Čistoće. Udar na standard Zadrana ublažit će smanjenje cijene vode za čiji će kubik od 1. ožujka građani plaćati 11,35 kuna, a gospodarstvenici 14,20 kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!