mjesto za top banner

16. SVIBNJA 2012. 14:33h

Za vikend će se održati Prvi vukovarski sajam knjiga `LikeBook`

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Prvi vukovarski sajam knjiga LikeBook održat će se u subotu, 19. svibnja, u samom središtu Vukovara, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, od 9 do 20 sati. Sajam će u 11 sati svečano otvoriti Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture i Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara.

Nakon otvorenja, Stojsavljević i Sabo sudjelovat će u humanitarnoj prodaji knjiga na posebnom štandu. Knjige, koje su donirane od strane nakladnika i pojedinih autora prodavat će se po simboličnim cijenama. Prihod od humanitarne prodaje knjiga bit će uplaćen u Fond Asistenti u nastavi. Riječ je o projektu namijenjenom vukovarskim školarcima kojima treba pomoć asistenta u nastavi kako bi lakše svladali školske obveze.
Za rad jednog asistenta godišnje je potrebno oko 42.000 kuna. U tu svrhu, otvoren je i poseban žiro račun Gradske knjižnice Vukovar: Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. 2500009-1501137925. Model: 00. Poziv na broj: 82-2012. na koji sponzori i donatori mogu uplatiti donacije, koje će po završetku sajma, zajedno s prikupljenim sredstvima od prodaje knjiga, biti uplaćene u Fond Asistenti u nastavi.

Akciji će se na humanitarnom štandu pridružiti i ugledni autori Alenka Mirković Nađ, Julijana
Adamović, Lilijana Radobuljac, Goran Rem, Ivana Šojat Kuči, Jadranka Domazet i Petar
Brozović. Glumci Silvija Šesto, Helena Buljan, Milan Štrljić , Branka Trlin, Vlatko Dulić, i
drugi. Zatim dečki iz Slavonia Banda. I mnogi drugi.

Na vukovarskom LikeBooku predstavit će se 13 nakladnika/izlagača i više od 5.000 naslova,
a zaljubljenici u knjige moći će kupiti knjige po uistinu atraktivnim i pristupačnim cijenama,
sniženima od 20 do 80 posto.

Posjetitelji će moći uživati, osim u susretima s autorima i glumcima, i u dječjim igraonicama,
igrokazima, zanimljivim čitaonicama i radionicama crtanja stripa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!