mjesto za top banner

POLITIKA PROMILA

16. SIJENJA 2009. 17:40h

Votka Medvedeff manje popularna od Putinke

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Putinka je uspjela osvojiti čak 4,4 posto ogromnog tržišta votke u Rusiji. čini se da je uspjeh votke uvjetovan političkom popularnošću.

Votka Medvedeff, nazvana po ruskom predsjedniku Dmitriju Medvedevu, ne može se po popularnosti mjeriti s Putinkom nazvanom po premijeru Vladimiru Putinu, javio je ruski poslovni list Vedemosti.

-.-umami.co.nz-.-
Photo umami.co.nz  
- Za razliku od Putinke, Medvedeff ne zvuči dovoljno ruski - rekao je marketinški stručnjak Aleksandar Jeremenko, aludirajući na sufiks "eff" koji podsjeća na ruske aristokrate koji su svoja prezimena pokušali pofrancuziti mijenjajući tradicionalni "ev" u "eff", prenosi list.

Votka Medvedeff nalazi se u prodaji već mjesec dana i još nije naišla na veći odaziv kupaca za razliku od Putinke koja je uspjela osvojiti stabilnih 4,4 posto ogomnog ruskog tržišta votke. Putinka je stavljena u prodaju nakon što je Putin postao predsjednik prije više od osam godina.

čini se da je komercijalni uspjeh votke uvjetovan političkom popularnošću - premijer Putin je puno popularniji od predsjednika Medvedeva.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!