mjesto za top banner

20. KOLOVOZA 2012. 12:34h

Vodice: Oporba zgrožena događanjima u gradu traži hitnu sjednicu vijeća

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Potaknuti aktualnim događanjima u Vodicama, prije svega "napadima na gradsku imovinu, slučajevima podmetanja požara, fizičkim obračunima u diskoteci Hacienda i učestalim remećenjem javnog reda i mira", SDP grada Vodica te vijećnici te stranke u Gradskom vijeću, traže hitnu tematsku sjednicu vijeća.

U obavijesti koju je predsjednica GO SDP-a grada Vodica Marija Alfirev poslala medijima, obrazlaže se kako socijaldemokrati žele sjednicu Gradskog vijeća na temu aktualne situacije u turizmu Vodica.

SDP-ovci smatraju da je krajnje vrijeme da se politički akteri u gradu, predstavnici organizacija i građana Vodica sastanu i razmotre uzroke lošem stanju.

Drže kako su neke "odluke Gradskog vijeća, odnosno njegove vladajuće većine, izravno utjecale na razvoj nemilih događaja i da je nužno iznova provesti široku i transparentnu raspravu o svim odlukama koje utječu na smjer razvoja i kvalitetu turizma u Vodicama".

SDP-ovce osobito zabrinjava što se u vrlo kratkom vremenu u Vodicama zaredalo nekoliko incidenata kojima je narušen javni red i mir.

Najprije su nepoznate osobe u svom noćnom divljačkom pohodu devastirale bunare na glavnom vodičkom trgu, potom su dvojica mladih Splićanina namjerno uzrokovali veliki požar koji je zaprijetio naselju Srima, a potom su se protekla dva vikenda u diskoteci Hacienda dogodila dva izdvojena incidenta s ozlijeđenim osobama.

Na koncertu Željka Samardžića pretučen je mladić iz Šibenika, a te iste večeri netko je pucao i bacao kamenje na fasadu i krov Haciende, da bi već idućeg vikenda na koncertu Severine bio izboden 32-godišnji Zagrepčanin.

Zbog svega toga prije tri dana isti su zahtjev uputili i gradski HSS-ovci.

U svom priopćenju HSS-ovci su naveli kako se Vodice u večernjim, noćnim i jutarnjim satima "pretvaraju u grad poroka, nemorala i razvrata svih vrsta s obzirom na učestala, neprimjerena i vandalska zbivanja zadnjih mjeseci".

Vodički HSS-ovci su predložili da se na tematsku sjednicu pozovu predstavnici turističke zajednice Grada Vodica, ceha obrtnika i ugostitelja, hotelijerskih kuća, ACI marine, MUP-a te predsjednici svih političkih stranaka.

Navode kako bi se na taj način kroz kvalitetnu i argumentiranu raspravu pokušalo pomiriti različite interese te iznašlo najbolje rješenje za novonastalu situaciju u gradu. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!