mjesto za top banner

13. SVIBNJA 2011. 16:37h

Vlasnik Skladgradnje Slaven Žužul pušten iz pritvora

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Slaven Žužul, vlasnik i direktor Skladgradnje grup d.o.o. pušten je danas iz pritvora. Odluka je to zagrebačkog istražnog suca Zorana Luburića nakon što je saslušao sve svjedoke.

Neslužbeno se doznaje kako će i druga dvojica osumnjičenih, Zlatko Korpar, bivši član Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, te Jurica Prskalo, bivši predsjednik Uprave HAC- također biti pušteni iz pritvora u Remetincu tijekom dana.

- Istina je, Slaven Žužul kao i ostala dvojica izlaze iz pritvora, jer su nakon saslušanja svih svjedoka prestali razlozi za njihovo zadržavanje u pritvoru - potvrdio nam je Damir Primorac, odvjetnik Slavena Žužula.

Podsjetimo, Slavena Žužula, Zlatka Korpara i Juricu Prskala Državno odvjetništvo sumnjiči za posao iz 2006. godine, na dionici autoceste Rijeka - Zagreb. No, Slaven Žužul je već prvog dana kada je uhićen, 2. svibnja, pred istražiteljima iznio aktivnu obranu, te negirao bilo kakvu krivnju.

„O samom postupku ne smijem govoriti, ali uvjereni smo u ono što od početka govorimo da model 'ključ u ruke' donosi uštedu investitoru te sav rizik troškova dodatnih radova, koji je na ovako zahtjevnim zimskim dionicama vrlo visok, prebacuje na izvođača. Dakle, nema sumnje da je investitoru model 'ključ u ruke' nedvojbeno povoljniji od modela plaćanja po jediničnim količinama“, zaključio je odvjetnik Primorac.

Skladgradnja je inače za ovaj posao angažirana kao podizvođač Vijadukta, te kao podizvođač nema nikakav ugovor zaključen s investitorom - tvrtkom Autocesta Zagreb - Rijeka (ARZ).

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!