mjesto za top banner

14. LIPNJA 2012. 15:26h

Vlada u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o HRT-u

vlada, milanović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vlada je u saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o HRT-u. Prema riječima ministrice kulture Andreje Zlatar, izmjenama će se jasno razdijeliti granica ovlasti glavnog ravnatelja, Nadzornog odbora i Programskog vijeća...

Premijer Zoran Milanović nadovezao se rekavši da su prošla vremena kada je dalekovidnica bila izvor informiranja za građane i da se tržište, u međuvremenu, znatno proširilo.

"U tom smislu prije svega zanima prije svega zanima status kuće koja godišnje hrvatske građane košta više od milijarde kuna i više me zanima onaj javni sadržaj, kulturni, dramski i ini program nego informativni program koji me uopće ne zanima ni kao političara, a kao građanina ako stignem pogledati televiziju. To je politika moja, moje stranke i koalicijskih partnera da se u uređivački program ne miješamo", objasnio je Milanović.

Ministrica Zlatar naglasila je i da Zlatar je iz Europske komisije primila komentare na izmjene Zakona te da se preporučuje da se glavni ravnatelj bira kvalificiranom većinom, a ne običnom. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!