mjesto za top banner

5. SIJENJA 2012. 09:14h

Vlada u deset sati sazvala sjednicu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Za deset sati zakazana je sjednica Vlade na kojoj će se, na otvorenom dijelu, izmijenti i dopuniti Odluka o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa državnih tijela i drugih proračunskih korisnika državnog proračuna Republike Hrvatske u prvom tromjesečju 2021. godine.

Donijet će se, najavljuju,  Odluka o postupku osnivanja diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu i postupku postavljanja i opoziva šefova diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu.

Tako?er, Vlada će izmijeniti Odluku o utvr?ivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava.

Izmijenit će se i dopuniti Odluka o osnivanju Povjerenstva za provedbu javnog natječaja u svrhu realizacije programa „Brijuni Rivijera“ na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok sv. Katarina – Monumenti te donijeti Uredba o Glavnom tajništvu Vlade Republike Hrvatske.

Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!