mjesto za top banner

RJEŠAVANJE ENERGETSKE KRIZE

17. SIJENJA 2009. 11:44h

Vlada odabrala zastupnika za pregovore u Moskvi

Slovak puše u staklo na plinomjeru

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon konzultacije Vlade RH i predstavnika Europske unije dogovoreno je da će zajedničke interese u Moskvi zastupati Andris Piebalgs.

Nakon sinoćnjih konzultacija Vlade RH i predstavnika Europske unije o zajedničkom nastupu na konferenciji o stanju u opskrbi plinom, zaključeno je da će interese Europske unije, pa tako i Republike Hrvatske, zastupati povjerenik Europske komisije za energetiku Andris Piebalgs i, kao predstavnik zemlje predsjedateljice EU, češki ministar industrije i trgovine Martin Riman, priopćio je danas Vladin Ured za odnose s javnošću.

- Nakon intenzivnih, do kasno u noć održavanih konzultacija izme?u Vlade Republike Hrvatske i predstavnika Europske unije o zajedničkom nastupu na konferenciji o stanju u opskrbi plinom, koja će se danas u 14 sati po srednjeeuropskom vremenu održati u Moskvi, zaključeno je da će interese Europske unije, pa tako i Republike Hrvatske zastupati Andris Piebalgs, povjerenik Europske komisije za energetiku i kao predstavnik zemlje predsjedateljice EU Martin Riman, češki ministar industrije i trgovine - priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

- Tako?er, napominjemo da Ina kao opskrbljivač plina u Republici Hrvatskoj ima važeći ugovor s ruskim Gaspromom o isporuci plina te je stav Vlade Republike Hrvatske da se ugovori moraju poštivati - kaže se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!