mjesto za top banner

12. TRAVNJA 2011. 19:55h

Vinkovci: Policija i dalje traga za Lukom Rimcem

Luka Rimac

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon što su u ponedjeljak između 16 i 18 sati osječki ronioci pregledali dno Bosuta na toku kroz najuži centar Vinkovaca i nedaleko od Vanila cluba, bezuspješno tragajući za 17-godišnjim Lukom Rimcem iz Slakovaca, koji je zadnji put viđen u nedjelju oko dva sata iza ponoći na izlazu iz te diskoteke, policija nastavlja potragu obalom Bosuta nizvodno prema Novoj brani i na prilaznim puteljcima i prometnicama.

Kako nam je jutros rekao Luka Barunčić, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, tijekom noći nisu dobili nikakvu informaciju, a od prvog dana potrage nisu uspjeli preko signala mobitela locirati Luku jer je bio ili isključen ili prazan, a nije odbačena ni mogućnost da je mobitel pao u vodu jer, prema izjavi njegovih prijatelja koji su ga vidjeli na izlasku iz diskoteke, rekao je da mu nije dobro i krenuo na zrak prema Bosutu.

Današnju pretragu policajci će obaviti bez ronilaca, ali ako uz obalu primijete nešto sumnjivo ili trag koji bi mogao voditi do razrješenja ovog slučaja, bit će pozvani i ronioci.

Na društvenoj mreži Facebook Lukini prijatelji pokrenuli su potragu, ali do sada nije stigla nijedna informacija koja bi ukazivala na to gdje je mladić. Uglavnom se ostavljaju poruke koje hrabre roditelje i nadaju se sretnom završetku.

Grad i okolna mjesta oblijepljeni su plakatima s Lukinom slikom i brojevima telefona na koje građani mogu dojaviti korisnu informaciju.

Lukini prijatelji krenuli u potragu

Učenici Lukinog 2.b razreda tehničke škole Ruđera Boškovića i njegovi prijatelji i zalijepili su 5000 plakata na području cijele županije putem kojih žele doznati informacije o svom kolegi i prijatelju. Njih pedesetak krenulo je u nekoliko automobila prema Slakovcima gdje će pregledati obližnje puteljke i skrivena područja koja je već pretražila policija.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!