mjesto za top banner

PLATILI BI SAMO DA NE DOĐE

22. SVIBNJA 2009. 10:14h

VIDEO: Zbog ovoga Lepu Brenu ne žele u BiH

Bojkot koncerta Lepe Brene u Zetri u Sarajevu.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Naši branitelji putem portala Javno pozivaju Vladu ili Ministarstvo kulture da plate troškove Arene, pa da nema koncerta Lepe Brene.

Lepa Brena, jedna od najvećih turbo-folk zvijezda bivše Jugoslavije, trebala bi 30. svibnja održati koncert u Olimpijskoj dvorani ''Zetra'' u Sarajevu. Uoči koncerta, braniteljske udruge BIH najavljuju prosvjede, a na Facebooku su napravile grupu ''Bojkot koncerta Lepe Brene u Zetri'' koja ima već 30 tisuća članova.

Dok je BiH patila, ona je četnicima pjevala i oblačila četničku uniformu, a sada nama dolazi da pjeva. Kada nam je u ratu trebala pomoć, nigdje je nije bilo, a sada došla od nas pare da uzima. Snimila je cijeli spot u uniformi vojske koja je baš tu istu Zetru zapalila i mnogo bola nanijela ovom narodu. To što je uradila pred kamerama je samo sitnica u odnosu na ono šta je radila bez kamera i fotoaparata, samo razmislite.

Braniteljske udruge BiH

Od direktora ''Zetre'', umirovljenoga generala Armije BiH Nedžada Ajnadžića, zatražili su da otkaže koncert Lepe Brene i opravda svoj ''patriotizam u obrani BiH''.

Nedžad Ajnadžić odgovorio im je:

- Skupite 23 tisuće konvertibilnih maraka i uplatite umjesto Brene kako pare ne bi propale i ja ću otkazati koncert!

Nakon toga, od Besima Mehmedića, premijera kantona, dobili su, kažu, obećanje kako će on platiti ''Zetri'' iznos potreban da se odgodi koncert.

No, kako bi Lepa Brena trebala nastupiti i u zagrebačkoj Areni 13. lipnja, Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja UBIUDR, rekao nam je da neće tražiti zabranu koncerta, ali su zato predložili Lepoj Breni da sama odustane. Sada čekaju njen odgovor.

- Nećemo tražiti da se njoj brani koncert kao Thompsonu u Puli. U Hrvatskoj je stanje takvo da Hrvati zabranjuju Hrvatima, a drugima ne. Meni se javio veći broj udruga koje podržavaju tu inicijativu - rekao nam je Pavković.

Kaže i kako bi bilo dobro da vlasti plate troškove koncerta.

-.-Grand PR-.-Lepa Brena
Lepa Brena
Photo Grand PR  
- Stoga putem portala Javno pozivamo hrvatsku Vladu ili Ministarstvo kulture da plate troškove dvorane kako se koncert ne bi održao. Iako ne branimo nastup Lepe Brene, mislimo da još nije vrijeme za to - zaključuje Pavković.

Na Facebookovoj grupi braniteljskih udruga BiH, pak, podsjećaju kako je Lepa Brena pjevala četnicima i nanijela bol narodu BiH.

- Dok je BiH patila, ona je četnicima pjevala i odijevala četničku uniformu, a sada nama dolazi pjevati. Kada nam je u ratu trebala pomoć, nigdje je nije bilo, a sada dolazi od nas uzimati pare. Snimila je cijeli spot u uniformi vojske koja je baš tu istu Zetru zapalila i nanijela mnogo bola ovom narodu. To što je uradila pred kamerama samo je sitnica u odnosu na ono što je radila bez kamera i fotoaparata, samo razmislite – piše na Facebooku.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!