mjesto za top banner

6. SRPNJA 2012. 11:01h

Venecijanska noć na rijeci Uni u Hrvatskoj Kostajnici

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Venecijanska noć na rijeci Uni održat će se u Hrvatskoj Kostajnici u subotu 14. srpnja na kupalištu Kavrlja s početkom u 21 sat.

Radi se o jednoj kulturno-turističkoj manifestaciji koja datira od prije više od stotinu godina, što govori i dokument vremena, članak iz časopisa Banovac iz 1906. godine. Još tada su stanovnici gradića na obalama Une ukrašavali svoje čamce i birali najljepše okičen. Manifestacija se vremenom zaboravljala, pa ponovno pojavljivala, sve do 2001. godine kada je udruga Kostajnička alternativna scena KAOS, ponovno oživjela ovu manifestaciju te s nekoliko čamaca vratila Kostajničanima duh predaka. 


Ove godine civilna inicijativa nekolicine ljubitelja događanja na rijeci Uni, organizira uz pomoć kostajničkih ugostiteljskih obrta, te raznih sponzora iz Hrv. Kostajnice, ali i Siska, Venecijansku noć koja će se održati na kupalištu Kavrlja. Najljepše ukrašene čamce očekuju brojne nagrade.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!