mjesto za top banner

1. KOLOVOZA 2013. 12:54h

VELIKA AKCIJA USKOK-a: Priveden cijeli vrh PU Vukovarsko-srijemske

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U akciji MUP-a i Uskoka jutros je na području Policijskih uprava (PU) vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske županije uhićeno 16 policijskih službenika te civila, a me?u njima su i načelnik PU vukovarsko-srijemske Blaž Topalović i njegov zamjenik Mato Kirchbauer, potvr?eno je na konferenciji za novinare koju je ispred sjedišta PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima održao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

"Sve osobe su uhićene zbog koruptivnih kaznenih dijela zlouporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita", naveo je Dominić.

Prema Dominićevim riječima, od ukupnog broja uhićenika devet je policijskih službenika od kojih su dvojica s područja PU osječko-baranjske, a preostali s područja PU vukovarsko-srijemske.

"Uhićena i dvojica visokopozicioniranih rukovoditelja u policiji", kazao je Dominić potvrdivši kako je riječ o načelniku vukovarsko-srijemske policije Blažu Topaloviću i njegovom zamjeniku Mati Kirchbaueru.

Dominić je rekao i kako će temeljem Zakon o policiji uhićeni policijski službenici biti udaljeni iz policije te će se protiv njih provesti stegovni postupak.

Uhićenja su plod višemjesečnog kriminalističkog istraživanja Ravnateljstva MUP-a i Uskoka provedenih na području PU vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske, naveo je ravnatelj Vlado Dominić.

Tako?er je kazao kako će do izbora novog načelnika PU vukovarsko-srijemske, dužnost vršitelja dužnosti načelnika te uprave obavljati Miroslav Puž iz MUP-a koji je novinarima rekao kako je jutros održao prvi radni kolegij sa suradnicima te kako sigurnost gra?ana na području PU vukovarsko-srijemske nije ugrožena.

 

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!