mjesto za top banner

15. SIJENJA 2015. 01:26h

VARGA NA TAPETI Ministar zdravlja dao posla Povjerenstvu o sukobu interesa

Siniša Varga

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj (četvrtak) sjednici ima i pikantnih točaka razmatranja. Na dnevnom redu je objava početka rada nove internetske stranice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i stupanja na snagu elektronskog obrasca Izvješća o imovinskom stanju dužnosnika.
 
Povjerenstvo će tako?er odlučiti o pokretanju ili nepokretanju postupka vezano za mogući sukobu interesa ministra zdravlja Siniše Varge u tri predmeta. Povjerenstvo će raspraviti je li Varga bio u sukobu interesa u slučaju Vladina pokroviteljstva nad konferencijom o primarnoj zdravstvenoj zaštiti u organizaciji neprofitne udruge Centar za izvrsnost medicinskih struka (CIMS), kojoj je Varga nekad bio na čelu, a čije je sjedište prvo bilo prijavljeno na Varginoj kućnoj adresi, a zatim u Direkciji HZZO-a dok je vodio tu ustanovu. 

U drugom predmetu Povjerenstvo će, kako se neslužbeno doznaje, utvr?ivati je li Varga bio u sukobu interesa kada je, nakon odlaska iz KB-a Dubrava, gdje je bio zaposlen, na dužnost direktora HZZO-a 2012., od bolnice nastavio primati stalni mjesečni honorar za edukaciju specijaliste stomatološke protetike u Klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta, koji ga je trebao zamijeniti na dotadašnjem radnom mjestu. Treći predmet pokrenuo je sam Varga, zatraživši od Povjerenstva da ocijeni može li se kao fizička osoba prijaviti za dobivanje subvencije za kupnju električnog automobila, koje dodjeljuje Fond za zaštitu okoliša, s obzirom na javnu dužnost koju obnaša.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!