mjesto za top banner

21. LIPNJA 2012. 17:01h

Vandoren: Hrvatsko gospodarstvo očajnički treba investitore

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren susreo se s predstavnicima središnjica sindikata konfederacija.

Susretu su svjedočili predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Udruge hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske. Na susretu se raspravljalo o funkcioniranju socijalnog dijaloga u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na nacrt prijedloga Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i predstavnicima za kolektivno pregovaranje.

Vandoren je naglasio važnost socijalnog dijaloga, posebice u okviru strukturnih reformi na tržištu rada i u kontekstu hrvatskog nastojanju da privuku ulaganja s ciljem gospodarskog oporavka. On je pozvao predstavnike sindikata da se dogovore o zajedničkom stajalištu o odredbama proširenih primjena iz kolektivnih ugovora i naglasio potrebu rada na reformi gospodarstva i tržištu rada.

"Hrvatsko gospodarstvo očajnički treba investitore koji će stvoriti nova radna mjesta", istaknuo je Vandoren. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!