mjesto za top banner

17. RUJNA 2013. 18:39h

Uskoro studentski dom u Dubrovniku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i rektorica Sveučilišta Vesna Vrtiprah danas su održali konferenciju za novinare u povodu izdavanja potvrde na glavni projekt izgradnje budućega studentskog doma u Dubrovniku.

Rektorica Sveučilišta kazala je tom prigodom kako se radi o ključnom dokumentu na temelju kojega će Sveučilište aplicirati k strukturnim fondovima Europske unije idućih nekoliko godina.

Studentski dom u Dubrovniku je investicija vrijedna 250 milijuna kuna, prostirat će se na osam tisuća kvadratnih metara i imat će 550 mjesta, a idejni projekt odobren je 2009. godine i bit će smješten u dubrovačkom naselju Montovjerna na mjestu nekadašnje "stanice za južne kulture".

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je kako je Gradsko vijeće donijelo odluku o osloba?anju od komunalnog doprinosa za izgradnju studentskog doma, a što iznosi osam milijuna kuna te kako će nastojati od Hrvatske vlade tražiti uvrštenje studentskoga doma u proračun za 2014. godinu.

 

 

(Hina)

 

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!