mjesto za top banner

EU PRIJETI?

17. SIJENJA 2009. 18:09h

Unija dala Rusiji i Ukrajini rok od 48 sati

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Gazprom i Naftogaz, odnosno Rusija i Ukrajina, još nisu sklopili sporazum, a Europska unija je zabrinuta i prijeti revizijom odnosa.

Europska unija je odlučila ne slati predstavnike pojedinih zemalja članica u Moskvu na pregovore s Rusijom i Ukrajinom, a poslani će biti zajednički predstavnici, europski povjerenik za energetiku Andris Piebalgs i češki ministar industrije i trgovine Martin Riman, javlja HRT.

Prije sastanka ruski se premijer Putin nakratko našao s ukrajinskom premijerkom Julijom Timošenko u sjedištu vlade te su zatim zajedno otišli u Kremlj.

Predstavnici ruskog Gazproma i ukrajinskog Naftogaza, zbog čijeg je neslaganja vezanog uz ugovor i izbila plinska kriza, tako?er sudjeluju na sastanku.

Europska unija je dala rok od 48 sati Rusiji i Ukrajini da riješe plinski spor. Ako se rješenje ne prona?e na današnjem sastanku, iz Bruxellesa stižu prijetnje o preispitivanju daljnjeg poslovanja s tim zemljama.

Putin tvrdi da je moguće naći naći rješenje u osnutku konzorcija europskih tvrtki koje će moći platiti transport ruskog plina kroz Ukrajinu.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!