mjesto za top banner

18. KOLOVOZA 2013. 22:43h

Ujutro se na Dunavu nastavlja potraga

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Još uvijek traje potraga za trećom osobom iz čamca, koji se prevrnuo u subotu oko ponoći na Dunavu u blizini odmorišta "Lovka" kod Iloka, a u kojemu se nalazilo devet osoba, potvrdio je večeras glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.
Prema njegovim riječima, u pretrazi Dunava, poglavito oko mjesta prevrnuća čamca, sudjeluju pripadnici vinkovačake Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) zajedno s policijom, roniocima te vatrogascima.

"Tijekom poslijepodneva pretraga je prekinuta, ali će biti nastavljena odmah sutra ujutro", kazao je Džigumović.

Dodao je da još uvijek ne može potvrditi identitet muškarca koji je jučer prona?en u Dunavu, ali kako se može pretpostaviti da je riječ o jednom od dvojice muškaraca koji su nakon prevrnuća nestali u vodama Dunava.

"Potvrdu indentiteta dobit ćemo nakon što bude provedena obdukcija", istaknuo je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije, rekavši kako su u svezi cijelog tragičnog slučaja zatražena odre?ena dodatna vještačenja.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva provodi se istraga kako bi se utvrdile okolnosti i uzrok prevrnuća čamca, kazao je Džigumović.

U trenutku prevrnuća, u čamcu se nalazilo devet osoba iz Iloka. Dvadesetdevetogodišnja žena iz Iloka se utopila, a dvojici muškaraca od 40 i 51 godinu izgubio se svaki trag. Šest osoba, me?u kojima i troje djece, je spašeno i oni su preveženi u Opću županijsku bolnicu Vukovar gdje im je ukazana pomoć.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!