mjesto za top banner

25. TRAVNJA 2012. 09:29h

Uhićeno devet ilegalaca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

VINKOVCI - Devet stranih državljanina, pet državljana Palestine i četiri državljana Eritreje, zatečeno je i uhićeno pri nezakonitom prelasku državne granice,  priopćila je PU vukovarsko-srijemska. Jedan državljanin Palestine zatečen je u Đurićima u županjskoj Posavini, četiri Palestinca u blizini Lipovca na silasku s autoceste, dok su četiri državljanina Eritreje zatečena u blizini Apševaca, a sve je to u blizini graničnog prijelaza Bajakovo.

Utvrđeno je da je svih devet stranaca nezakonito prešlo državnu granicu Hrvatske zbog čega im je doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!