mjesto za top banner

RAZBIJEN NARKO LANAC

9. KOLOVOZA 2007. 13:32h

Uhićeni dileri nemaju veze s kapetanom Laptalom

Tekst

Jedan od šestorice uhićenika je Igor Dupalo kojeg su mediji dovodili u vezu s krijumčarenjem 51 kg kokaina zaplijenjenog u Grčkoj.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga i Odjela posebnih kriminalističkih poslova Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije i MUP, u suradnji s policijskim dužnosnicima austrijskog ministarstva vanjskiih poslova i Policijskom upravom zagrebačkom nekoliko su mjeseci provodili međunarodnu operaciju u vezi kupoprodaje droge za potrebe zapadnoeuropskog narko tržišta.

Uhićena šestorica dilera iz Hrvatske i BiH

Kao rezultat tih aktivnosti, 07. kolovoza na području Malešnice, uhićeni su 33-godišnji i 22-godišnji državljani Bosne i Hercegovine te četiri hrvatska državljana.

- Pretragom stanova i automobila uhićenika otkriveno je, među ostalim, 4.92 kg heroina, 8.3 grama kokaina, 319 tableta heptanona, tri pištolja, prigušivači i 17.070 eura i 2.400 kuna. Vjerujemo kako  je novac pridobiven prodajom droge - rekao je Marijan Tomurad, načelnik PU zagrebačke.

Vrijednost zaplijenjene droge se procjenjuje na oko tri milijuna kuna.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da su se 33-godišnjak i 34-godišnjak s područja Siska, 33-godišnji državljanin BiH i 37-godišnjak s područja Zadra, udružili radi krijumčarenja heroina s područja BiH u Hrvatsku.

Državljanin BiH drogu je nabavljao na području svoje zemlje i krijumčario je na područje Zadra. Drogu je tamo preuzimao 37-godišnjak i dopremio je u Zagreb gdje ju je sakrivao u iznajmljenim stanovima. Siščani su pronalazili kupce za heroin u Hrvatskoj, ali i u zemljama zapadne Europe.

Diler s jednom međunarodnom i dvije hrvatske potjernice 

Igor Dupalo, 33-godišnji Siščanin, do sada je bio prijavljivan zbog krivotvorenja isprava, teške krađe i nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Tijekom 2002. godine bio je uhićen u Venezueli zbog krijumčarenja kokaina.

Stariji je Siščanin prijavljivan već 30-ak puta zbog kaznenih djela, među kojima su ubojstva, silovanja, 16 prijevara, posredovanja u obavljanju prostitucije, lihvarski ugovor, međunarodna prostitucija, bludne radnje i spolni odnos s djetetom.

Međunarodna je potraga za njim raspisana od strane Županijskog suda u Sisku 13. listopada 2003. godine, potraga Općinskog suda u Sisku od 12. rujna 2002. godine te potraga PU zagrebačke sa istim datumom.

- Riječ je o iznimno opasnoj osobi koja ne preza ni od čega da bi se domogao svoga cilja - zaključio je Tomurad ne želeći otkriti ni ime ni inicijale osobe o kojoj je riječ.

Nema poveznice Laptala i Dupala

Na novinarsko pitanje o povezanosti uhićenja Igora Dupala i uhićenja kapetana Krste Laptala te šverca 51 kilograma kokaina, o čemu se špekuliralo u nekim medijima, Dražen Rastović iz Odjela Kriminaliteta droga kategorički je opovrgnuo te tvrdnje.

- Nema nikakve poveznice između uhićenja Igora Dupala i krijumčarenja 51 kilograma kokaina koji je zaplijenjen u Grčkoj - rekao je Rastović.

Tijekom dana se očekuje privođenje svih šestero uhićenika u Županijski sud u Zagrebu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!