mjesto za top banner

PALI S 4 KG KOKAINA

5. SRPNJA 2007. 11:35h

Uhićeni dileri iz Hrvatske i Nizozemske

Tekst

Koordiniranom akcijom USKOK-a i policije privedena su osmorica Hrvata i dvojica Nizozemaca osumnjičeni za šverc 3.8 kilograma kokaina.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad desetoricom osumnjičenika za zloporabu opojnih droga. Osam hrvatskih i dvoje nizozemskih državljana privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Koordiniranom akcijom USKOK-a i Uprave kriminalističke policije, 5. lipnja na graničnom prijelazu Macelj uhićen je hrvatski državljanin s 2.5 kilograma kokaina skrivenog u automobilu. Nakon toga, policija je došla do saznanja kako je u tijeku organiziranje nove pošiljke veće količine kokaina, te se 2. srpnja započelo s uhićenjima.

Dileri prisluškivali policiju

Uhićeni su: Amir Jahić, Željko Bosak, Dubravko Šošo, Goran Trušček, Krešimir Kalčić, Mirko Ćerimi, Predrag Raičević, Mijo Jureta te Ramazan Keskin i Ahmet Basalan. Posljednja dvojica su nizozemski državljani, neslužbeno saznajemo porijeklom Kurdi, koji su zajedno s još jednim našim državljaninom uhićeni u Novalji na otoku Pagu.

- Kriminalistička obrada je trajala dva mjeseca i postojala je opasnost da osumnjičeni saznaju da smo im na tragu. Naime, otkrili smo da nas prisluškuju uz pomoć dva UKV uređaja koja su bila podešena na frekvenciju koju koristi Ministarstvo unutarnjih poslova - rekao je Božo Gugo, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke.

Kokain u iznajmljenom stanu na Trešnjevci

Prisluškivanje policijskih razgovora potvrđeno je i pretragama u kojima su zaplijenjena ukupno tri uređaja, a na dva su frekvencije bile podešene. U iznajmljenom stanu na zagrebačkoj Trešnjevci pronađeno je 1280 grama kokaina, hidraulična preša s 12 kalupa i digitalna vaga.

Tijekom kriminalističke obrade ukupno je pretraženo 11 stanova, jedan ugostiteljski objekt i pet osobnih automobila. Pronađeno je šest pištolja, dvije puške, veća količina streljiva, 40 grama kokaina, 5,2 grama hašiša i manja količina marihuane. Od osumnjičenika je oduzeto 98.000 kuna i više od 25.000 eura, jer se sumnja da je novac pribavljen preprodajom droge.

Uhićeni u restoranu Gušti? 

U Zagrebu je uhićeno ukupno sedam dilera, neslužbeno saznajemo neki od njih u restoranu "Gušti". Šestorica osumnjičenih do sada su evidentirani zbog zloporaba opojnih droga, a trojica su suvlasnici poduzeća u sklopu kojeg posluju tri ugostiteljska objekta koja se nalaze na području Zagreba, Primoštena i Novalje.

Procjenjuje se da je ukupna vrijednost zaplijenjene droge na uličnom narkotržištu oko 200.000 eura. Kakve je kvalitete, u policiji nisu mogli precizno odgovoriti jer su sadržaji uzoraka na analizi. Za sada, u policiji nisu uvjereni kako je posljednja obrada i kraj, nego na cijelom slučaju nastavljaju raditi što znači da mogu uslijediti i nova uhićenja.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!