mjesto za top banner

15. KOLOVOZA 2012. 10:23h

Gori na Čiovu, vatrogasci i dalje kod Komina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vatrogasci su i dalje na terenu kod područja Komina - Kule Norinske. Na terenu je oko 50 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila koji su dežurali tijekom noći. Tijekom utorka požar je gasilo oko 135 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila, jedan kanader te pripadnici oružanih snaga koji su kasnije napustili požarište. Opožareno je 1100 hektara.

Gori na južnoj strani otoka Čiova, kod uvale Duga. Požar gase vatrogasci sa trogirskog područja te dva helikoptera i dva kanadera. Požar je zahvatio borovu šumu.

Požar na području Lokve Rogoznice - Ruskamena lokaliziran je jutros oko 5 sati, javlja DUSZ.  U gašenju je sudjelovalo ukupno 145 vatrogasaca sa 41 vozilom te dva kanadera.Opožareno je 50 hektara mlade borove šume.U tijeku je sanacija požarišta. Tijekom jutra u pomoć gasiteljima upućuje se i jedan helikopter sa uređajem za gašenje.

U Zadarskoj županiji požar na području Suhovare ugašen je 14. Kolovoza u 22 sata. Požarom je zahvaćeno 3 hektara hrastove šume.U gašenju požara sudjelovali jedan kanader, dva protupožarna zrakoplova air tractora te vatrogasci JVP Zadar i DVD Škabrnja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!