mjesto za top banner

1. RUJNA 2013. 20:08h

Udruga hrvatskih pacijenata moli da se ne ugroze prava oboljelih

pacijent

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Udruga hrvatskih pacijenata danas je priopćila kako poštuje i podržava pravo na štrajk zdravstvenih djelatnika u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu, ali i traži od njih da istodobno ne ugroze prava oboljelih na liječenje posebno onih koji su preglede zakazali u odre?enim terminima i čekaju mjesecima na pregled.

"Molimo sve zdravstvene djelatnike koji idu u štrajk da u borbi za svoja prava ne ugroze prava nas oboljelih na liječenje", navodi se u pismu iz Udruge hrvatskih pacijenata koje je potpisao predsjednik te udruge Marijo Drlje.

Izrazio je bojazan da će se u radne dane pružati samo zdravstvene usluge koje se pružaju nedjeljom i upitao znači li to da će se odga?ati operacije, pregledi za dijagnostiku i slično na koje se čekalo i nekoliko mjeseci.

"To je nedopustivo i tražimo od zdravstvenih vlasti, ali i od organizatora štrajka da izna?u alate za rješavanje zahtjeva štrajkača, a da se to ne slomi sve na le?ima nas oboljelih", ističe Drlje u priopćenju i dodaje kako bi, ukoliko se odgode operacije ili drugi medicinski postupci, trebalo navesti kako, kada i gdje to može nadoknaditi.

Poručio je kako sustav solidarnog javnog zdravstva mora funkcionirati te da za to drži odgovornim ministra zdravlja Rajka Ostojića.

 

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!