mjesto za top banner

18. STUDENOG 2012. 18:46h

U Vukovaru otkriven spomenik "Otac i sin"

Brojni gra?ani ovog su utorka zapalili svijeće za sve žrtve koje su poginule tijekom stradavanja Vukovara

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na mjestu budućeg Doma ratnika na Bogdanovačkoj cesti u Vukovaru danas je, u povodu obilježavanja Dana sjećanja za žrtvu Vukovara, otkriven spomenik "Otac i sin" koji predstavlja poginule vukovarske branitelje Petra i Igora Kačića.

Spomenik je otkrila supruga i majka poginulih Irena Kačić te tom prigodom naglasila da je to spomenik za sve očeve i za sve sinove poginule u obrani Vukovara i vukovarske četvrti Sajmište.

Podizanje i otkrivanje spomenika organizirala je Udruga ratnika hrvatskoga obrambenog rata (URHOR), autor trometarskoga mramornoga spomenika je Mario Matković, kipar iz Bogdanovaca, a svečanosti otkrivanja spomenika, me?u ostalima, nazočili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske brigadni general Ivan Jurić, ministar branitelja Predrag Matić Fred i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Petar Kačić (1947-1991) bio je zapovjednik obrane vukovarske četvrti Sajmište, a njegov 16-godišnji sin Igor bio je maloljetni branitelj Vukovara, zarobljen je po okupaciji Vukovara i ubijen na Ovčari. On je i najmla?a žrtva ubijena na Ovčari. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!