mjesto za top banner

30. TRAVNJA 2012. 13:21h

U Vinkovcima pokrenuta peticija protiv rušenja rodne kuće Ivana Kozarca

Potpisivanje peticije protiv zabrane pušenja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U Vinkovcima je pokrenuta peticija protiv rušenja rodne kuće Ivana Kozarca...

Činjenica da rodna kuća Ivana Kozarca nije zaštićena kao kulturno dobro pa nije ni u Registru kulturnih dobara, niti su je vinkovačke vlasti proglasile zaštićenim dobrom na lokalnoj razini, rezultirala je građanskom inicijativom čiji je cilj spriječiti daljnje propadanje i rušenje rodne kuće Ivana Kozarca, te zahtjevom za stavljanje ovog objekta u zaštitu kao kulturnog dobra od lokalnog značaja. Marina Budimir, ispred građanske inicijative...

"U samo četiri dana svojim potpisima više od 1500 građana potvrdilo je naš zahtjev. Naglašavamo kako najmanje odgovornim smatramo gospodina Bosiljka Stanića koji je kupio nekretninu za koju Grad Vinkovci nije iskazao nikakav interes. Napominjem kako smo naš zahtjev uputili Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, a ovaj tjedan isti ćemo predati, zajedno s peticijom, Gradskom vijeću i Gradonačelniku Vinkovaca", rekla nam je Budimir.

Poznati vinkovački poduzetnik Bosiljko Stanić, inače poznat kao vlasnik lanca trgovina i mjenjačnica, rodnu kuću Ivana Kozarca doista namjerava srušiti jer je u lošem stanju, a umjesto stare, izgradit će 'ljepšu i stariju' Kozarčevu kuću.

Na upit može li nešto poduzeti u vezi s najavom da će se, zato što nije pod zaštitom, rušiti kuća književnika Ivana Kozarca u Vinkovcima, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prošlog je tjedna rekla kako se nada da "bageri već nisu odradili posao" prije nego što vidi o čemu se radi. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!