mjesto za top banner

26. VELJAE 2012. 10:24h

U Vinkovcima poginula pješakinja, stradali majka i dijete iz P. Podgajaca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, oko 21.20 sati, u Vinkovcima na raskrižju državne ceste D46 i Dubrovačke ulice.

Prema navodima policije, do nesreće je došlo kada je 22-godišnja Vinkovčanka, koja je upravljala osobnim vozilo marke Opel Corsa, uslijed neprilagođene brzine uvjetima prometa i vidljivosti udarila 58-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminula u vinkovačkoj bolnici dok je 22-godišnja vozačica kazneno prijavljena.

Nešto ranije, u Posavskim Podgajcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake a druga teške tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo kada je 54-godišnji muškarac, pod utjecajem alkohola (1,5 g/kg), koji je upravljao vozilom slovenskih registracijskih pločica, sletio izvan kolnika. Prilikom povratka na kolnik vozilom je udario 43-godišnju biciklistkinju iz Posavskih Podgajaca a zatim i u drugi bicikl kojim je upravljalo desetogodišnje dijete.

Teške tjelesne ozlijede zadobila je 43-godišnja biciklistkinja, dok je lake tjelesne ozlijede zadobio 10-godišnji biciklist. Vozač automobila kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!