mjesto za top banner

26. KOLOVOZA 2012. 21:11h

U tijeku gašenje požara kod Jasenova, na području Svilaje i mjesta Kosinj

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Požar na području Karlovačke županije, kod mjesta Perjasica ugašen je u 19:00 sati. U gašenju požara sudjelovale su županijske vatrogasne snage i vatrogasci upućeni na izvanrednu dislokaciju s područja Grada Zagreba. Površina požara još uvijek nije procijenjena. Helikopter koji je gasio požar napustio je požarište i u tijeku je sanacija.

U 18:00 sati ugašen je i požar otvorenog prostora na području Pučišća - Povlja na otoku Braču. U gašenju požara pomagale su lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač, a izgorjelo je 3 ha makije i niskog raslinja. Lokaliziran je požar na otoku Braču na području Milna-Lučice u 18:00 sati. Požar gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač. Požar je zahvatio oko 6 ha borove šume. Požarište je napušteno od strane zračnih strana koje su gasile požar i u tijeku je dežurstvo

U tijeku je gašenje požara kod Jasenova u blizini autokampa. Gase ga zemaljske snage, dok su tijekom dana sudjelovale i zračne snage.

Tijekom dana su na područje Bilice-Lugovići (Šibenik) upućene zračne snage zbog gašenja borove šume. Autocesta A1 između čvorova Skradin i Vrpolje zatvorena je u oba smjera. Zatvorena je i državna autocesta Drniš-Šibenik. Državna vatrogasna intervencijska postrojba poslana je na teren.

U Zadarskoj županiji požar kod Kneževića iznad Radovina su nakon dva Canadaira gasila i dva Air Tractora i županijske vatrogasne snage. Gašenje je i dalje u tijeku.

Na području Svilaje (Ružić-Donji Baljci-Vrlika) požar otvorenog prostora i dalje se gasi, a u tome pomažu vatrogasne snage s područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Opožarena je trava, makija i nisko raslinje. Požar su gasile i zračne snage.

U Ličko-senjskoj županiji i dalje se gasi požar otvorenog prostora kod mjesta Kosinj, te je pod kontrolom. Požar gaseDržavne intervencijske postrojbe Split, Šibenik, Zadar, JVP Gospić, JVP
Plitivička jezera, DVD Pazarište, DVD Perušić, Hrvatske šume – Šumarija Perušić, Crveni križ,
Lovačko društvo Tetrijeb i Park prirode Velebit s 126 vatrogasaca i 26 vozila. Opožarena je površina od oko 500 ha.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!