mjesto za top banner

4. LIPNJA 2012. 13:39h

U Slunju vojna vježba `Immediate Response 12`- dolazi i američki ambasador

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić nazočit će Danu uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 12" na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kraj Slunja u srijedu 6. lipnja u 10 sati.  Također,  prezentacijskom dijelu vježbe „Immediate response 12“ nazočit će i američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley i zapovjednik Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu general pukovnik Mark P. Hertling.


Vježba "Immediate response" je dio združene obuke i vježbi Zapovjedništva američkih snaga za Europu - EUCOM (United States European Command) i Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu (USAREUR -United States Army Europe).

Vježba se provodi s ciljem promicanja regionalne stabilnosti i sigurnosti te jačanja interoperabilnosti između članica NATO-a i partnerskih zemalja, a na vježbi sudjeluje više od 700 pripadnika oružanih snaga, većinom iz Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, te pripadnici OS Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!