mjesto za top banner

23. LIPNJA 2010. 19:03h

U Sisku uoči dva praznika odlaze kući radnim danom u 12 sati

Dinko Pintarić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ni skraćeno radno vrijeme dan uoči "napornog" neradnog Dana antifašističke borbe, mnogim djelatnicima gradskih ustanova i trgovačkih društava u Sisku ipak nije bilo dovoljno za odmor. Vjerojatno zato neki će i u četvrtak raditi skraćeno. Pretpostavlja se da će tako barem donekle odmorni moći dočekati drugi praznik u samo tjedan dana - Dan državnosti.

Gradska knjižnica i čitaonica radit će do 12 sati, baš kao što su radili i u ponedjeljak. Ranije su s posla otišli i djelatnici Gradskog muzeja Sisak, također u 12 sati. Hoće li tako biti i danas, još se ne zna. U Domu kulture KKV u ponedjeljak se radilo skraćeno, do podneva, ali "samo" administracija. Bit će tako i danas. Sve će usluge bit će građanima na raspolaganju. Sličan princip primjenjuju i Gradska groblja Viktorovac. Rade samo oni s građanima, a uprava ide ranije kući. Tako je bilo u ponedjeljak, a za danas još se čeka obavijest. Mogao bi to biti zadnji takav skraćeni radni dan. Barem tako najavljuje gradonačelnik.

– Ispričavam se sugrađanima-korisnicima naših usluga. Ovakve se situacije više neće ponavljati – poručio je Dinko Pintarić, koji je ovih dana na godišnjem odmoru. Tako bi ustanove i društva mogle početi više sličiti Gradskom vodovodu, poznatom po strogom režimu rada. Tamo skraćivanja nije bilo. U samoj gradskoj upravi u ponedjeljak se radilo sa strankama do 12 sati, kao i inače. Je li tko radio dulje od toga, iz Odjela za informiranje nismo dobili odgovor. Za pretpostaviti, nije. Ured državne uprave i Sisačko-moslavačka županija radit će uobičajeno. Županijska razvojna agencija SIMORA radila je u radnom vremenu kao i inače, a kako će danas, još ne znaju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!