mjesto za top banner

7. SIJENJA 2012. 15:19h

U Prelogu se gradi tvornica cipela Paul Green

Dries Van Noten

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na sjeveru Preloga gradit će se nova tvornica u kojoj bi posao moglo naći i do 250 ljudi. Preloški gradonačelnik Dragutin Glavina i Gerhard Johannes Feger, član uprave tvrtke Industrija PG iz Zagreba, sazvali su za utorak konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o "greenfield" investiciji u gospodarskoj zoni na sjeveru Preloga.

Kako doznajemo, gradit će se tvornica obuće austrijske modne marke Paul Green, s proizvodnjim dijelom i distributivnim centrom za ovaj dio Europe.

Tvrtka je pokazala zanimanje za 25.000 četvornih metara zemljišta u gradskoj gospodarskoj zoni koja se iz godine u godinu širi. Posljednja velika "greenfield" investicija u obućarskoj industriji u Međimurju bila je izgradnja tvornice Haix obuće u Maloj Subotici 2009. godine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!