mjesto za top banner

19. KOLOVOZA 2012. 10:45h

U ponedjeljak prijave za upis u srednje škole na jesenskom roku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Prijave za upis u jesenskom roku za 6.794 slobodna mjesta u I. razredima srednjih škola u Republici Hrvatskoj primat će se u ponedjeljak, 20. kolovoza, ljestvice poretka bit će objavljene 21. kolovoza, a upisi će se obavljati u srijedu i četvrtak, 22. i 23. kolovoza.

Prema podatcima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH u gimnazijama je ostalo još 1.086 slobodnih mjesta, u umjetničkim školama 540, u četverogodišnjim programima obrazovanja ima još 2.298 mjesta, u trogodišnjima 2.404, dok je u petogodišnjim obrazovnim programima 12 slobodnih mjesta.

U programima niže stručne spreme ima 62 slobodna mjesta, a u posebnim i prilagođenim programima 325 mjesta.

U skladu s odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o upisima u srednje škole, u školskoj godini 2012./2013. može se upisati ukupno 55.790 učenika, a do sada se u ljetnom roku upisalo 48.744 učenika. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!