mjesto za top banner

USKOKOVA TJERALICA

6. SVIBNJA 2009. 19:03h

U Ljubuškom uhićen Blaž Petrović

Blaž Petrović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Petrović je pod istragom da je fiktivnim pravnim poslovima pribavio korist od 9,6 milijuna kuna, a USKOK je za njim izdao tjeralicu.

Kontroverzni poduzetnik Blaž Petrović (47) uhićen je u srijedu oko 17 sati u Ljubuškom u svojoj obiteljskoj kući, potvrdio nam je Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije.

Tjeralicu za Petrovićem prije nekoliko je dana izdao hrvatski MUP, zbog toga što je Petrović osumnjičen da je fiktivnim pravnim poslovima pribavio korist od 9,6 milijuna kuna.

Petrović nije pružao otpor prilikom uhićenja. S obzirom da ima dvojno državljanstvo (Republike Hrvatske i BiH), neće moći biti izručen Hrvatskoj, već će zasad biti u nadležnosti pravosudnih tijela BiH, a kako neslužbeno doznajemo nakon ispitivanja će biti pušten kući.

Ravnateljstvo policije u Zagrebu još prošli mjesec je izvijestilo da je uhićena Vesna Kvartuč (43), koja je formalno kao direktorica upravljala tvrtkom 'Morovnik', a da je poslovanje stvarno vodio Petrović.

Petrović-Kvartuč, partneri još iz doba zločinačke  

Prema podacima iz rujna prošle godine, u Ravnateljstvu policije u BiH na temelju dvojnog državljanstva skrivalo se 30-ak od 1104 osobe koje su tada bile na tjeralici MUP-a. Ujedno je BiH raspisao i 60 tjeralica za osobama koje su uz BiH imale i hrvatsko državljanstvo.

Grad prenamijenio zemljište Blažu Petroviću

HNS-ova Morana Paliković Gruden, koju su mediji često prozivali kao glavnu i odgovornu za to što je Petrović dobio dozvolu da se 1.482 četvorna metra šumskog zemljišta u ulici Vijenac 10 na Pantovčaku prenamijeni u stambenu zonu, kako bi se tamo moglo graditi, kazala je kako je Petrović i trebao biti uhićen.

- Ako je za njim bila raspisana tjeralica i ako je taj čovjek osumnjičen za nešto, tada je i trebao biti uhićen, ali ne vidim kakve veze ja imam s tim. Opet ponavljam da Petrovića nikad nisam vidjela ni upoznala i da sam uložila amandman koji je kasnije prihvatilo Gradsko poglavarstvo - istaknula je Paliković Gruden.

VIDEO: Tko je Blaž Petrović?

Petrović krenuo prema Londonu, no nije u Britaniji

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!