mjesto za top banner

4. SVIBNJA 2012. 17:41h

U Kumrovcu obilježena 32. godišnjica Titove smrti

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Uz zvuk vatrogasnih sirena, danas u 15.05 sati pokraj Titove rodne u Kumrovcu obilježena je 32. godišnjica Titove smrti.

Na skupu se okupilo 20-ak delegacija, oko 150 Titovih pristaša i partizana iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije koji su položili vijence i cvijeće uz Titov spomenik.

Vijenac je u ime Krapinsko-zagorske županije položila i zagorska županica Sanja Borovčak i predsjednik zagorske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Stjepan Pavliša, delegacija SABA Hrvatske na čelu s Ratkom Maričićem, delegacija Društava Josip Broz Tito, Kumrovca, političkih stranaka, Titovi suborci. S kapom i petokrakom na čelu Titu se poklonio i stopostotni invalid Domovinskog rata, Zabočanin Ivan Kukolja.

– Od prvog dana bio sam pripadnik Prve gardijske brigade – Tigrova, ranjen sam 1991, a u Kumrovcu sam svake godine od 1993. godine i to zato što mislim da smo se Tito i ja borili za istu stvar – protiv onih koji su došli na našu grudu i htjeli nas pokoriti – fašista i četnika te ustaša koji su rasprodavali Hrvatsku. Dok je Tito bio živ, ljepše se živjelo i ma što netko mislio, bilo je više demokracije nego sada. Zato sam i danas ovdje, rekao je Kukolja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!