mjesto za top banner

3. KOLOVOZA 2012. 20:19h

U Kampu u Kaštel Gomilici inspekcija zabranila kupanje na plaži

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Inspekcija je danas zabranila kupanje na plaži u Kampu u Kaštel Gomilici jer su dva uzastopna rezultata analize uzoraka pokazala nezadovoljavajujuću kakvoću mora, priopćeno je na internetskoj stranici grada Kaštela.

Djelatnici mjesne tvrtke "Vlatitit pogona" postavili su poslijepodne ploču s oznakom o zabrani kupanja na toj plaži, navodi portal.

Također se navodi da, po posljednjoj analizi, more nije bilo zadovoljavajuće kakvoće ni između Torca i Baletne škole, ali na tome mjestu nije zabranjeno kupanje jer je to prvi put da je rezultat o kakvoći mora nezadovoljavajući.

Po riječima inspektora Ante Znaora, to mjesto nije na splitsko-dalmatinskome županijskom popisu plaža pa se na njemu - ako se i ponove negativni rezultati analize kakvoće mora - neće postaviti ploča o zabrani kupanja. No, ako se dogodi da se nezadovoljavajući rezultat doista ponovi, grad Kaštela obavijestit će građane da između Torca i Baletne škole more nije dobro za kupanje, objašnjava se na internetskoj stranici.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša Marija Vuković potvrdila je da je more u Kaštelima onečišćeno.

Splitsko-dalmatinska županija u skladu s uredbom o kakvoći mora za kupanje obavještava javnost da je more onečišćeno na dva mjesta na području Kaštela - na plaži Kampu u Kaštel Gomilici i na plaži između Torca u Kaštel Gomilici i Baletne škole u Kaštel Kambelovcu. Onečišćenje se odnosi na povećanu koncentraciju crijevnog enterokoka i Escherichie coli, ističe se u pisanoj izjavi Marije Vuković. Najavila je da će Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i dalje svaki dan ispitivati kakvoću mora dok se ono ne očisti te dodala kako su o tom onečišćenju obaviješteni grad Kaštela i inspekcija zaštite okoliša.

Kako se navodi na internetskoj stranici grada Kaštela, Nastavni zavod za javno zdravstvo ispitivat će uzorka mora na svih 16 mjesta u Kaštelima, a budu li dobri rezultati u dva ispitivanja uzastopce, uklonit će se ploče o zabrani kupanja na plaži u Kampu u Kaštel Gomilici.

Na svim ostalim plažama u Kaštelima, po uzorcima uzetim 31. srpnja, more je izvrsne ili zadovoljavajuće kakvoće, napominje se na internetskoj stranici grada Kaštela. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!