mjesto za top banner

25. LIPNJA 2012. 18:15h

U Istri za vikend više od 127 tisuća turista

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Prvi ovogodišnji ljetni vikend donio je uobičajenu gužvu na graničnim prijelazima u Istarskoj županiji, a prema policijskim podatcima od petka do jučer u podne preko triju graničnih prijelaza - Kaštela, Plovanije i Požana - u Hrvatsku je ušlo ukupno 127.385 turista, od toga 113.143 inozemnih gostiju.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 79.707 putnika. Većih gužvi i čekanja nije bilo, premda je kolona vozila na izlazu s istarskoga ipsilona iznosila oko četiri kilometara.

Od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Slovenci, Talijani i Nijemci. Inače, tijekom subote u zračnu luku Pula sletjelo je čak 28 zrakoplova, koji su dovezli oko osam tisuća putnika, a više od polovice njih bili su ruski državljani. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!