mjesto za top banner

2. SIJEčNJA 2013. 16:02h

U Dubrovniku smanjen prirez

Dubrovnik

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kalendarskim  pocetkom 2013. godine pocela se primjenjivati odluka o smanjenju prireza u Gradu Dubrovniku.
U vremenima recesije kada drugdje u Hrvatskoj proracuni jedinica lokalne i regionalne samouprave i drĹľavni proracun mogu opstati jedino uz povecanje poreznog opterecenja gradana, Grad Dubrovnik uspio je svoj rast temeljiti da drugim izvorima prihoda te je u mogucnosti rasteretiti obveznike prireza porezu na dohodak.
 
Odlukom Gradskog vijeca, na prijedlog gradonacelnika, prirez  je smanjen za trecinu te umjesto dosadašnjih petnaest iznosi deset posto. Time ce se gradanima Dubrovnika, a time i dubrovackom gospodarstvu, ukupno vratiti oko pet milijuna kuna na godišnjoj razini.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!