mjesto za top banner

9. STUDENOG 2013. 17:14h

U Dubrovniku otvoren Informacijski centar o Europskoj uniji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Šef predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević danas je u Dubrovniku na prigodnoj svečanosti otvorio Informacijski centar o Europskoj uniji - Europe direct Dubrovnik.

Centar je smješten u prostorima dubrovačke poslovnice FINE i 503. je takav punkt EU, četvrti u Hrvatskoj i prvi na hrvatskoj obali.

Prigodnoj svečanosti nazočili su i hrvatski zastupnici u EU parlamentu Dubravka Šuica i Oleg Valjalo, te zamjenik župana Davorko Obuljen.

Ovaj informacijski centar pružat će gra?anima Dubrovačko neretvanske županije usluge informiranja, savjetovanja i pomoći o EU, a moći će dobiti odgovor na sva pitanja vezana uz prava gra?ana EU, zakonodavstvo, programe i mogućnosti financiranja projekata. Info centar zajednički su realizirali Europski dom Dubrovnik i predstavništvo Europske komisije u RH.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!