mjesto za top banner

30. SRPNJA 2012. 17:09h

U blizini Sarvaša otkrivena plantaža marihuane s 405 stabiljka

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U Ritu, polju u blizini Sarvaša, policija je otkrila plantažu marihuane s 405 stabljika indijske konoplje, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Po riječima glasnogovornice Ivane Delaš, provedena je kriminalistička istraga te se osnovano sumnja da je 40-godišnjak s osječkog područja zasadio stabljike indijske konoplje, zbog čega je 27. srpnja ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu, nakon čega je priveden istražnome sucu koji mu je odredio pritvor.

Opojna droga na ilegalnom tržištu stajala bi više od 1,2 milijuna kuna, a proizvelo bi se oko 70 kilograma. Konoplja je bila zasađena na površini dugačkoj 70 metara i širokoj 30 metara, a bila je visoka od 40 do 300 centimetara.

Glasnogovornica Ivana Delaš istaknula je da je to najveća količina otkrivenih stabljika indijske konoplje u posljednjih nekoliko godina. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!