mjesto za top banner

20. OUJKA 2012. 13:54h

Turudić: Niste valjda očekivali da ću se ispričati Špremu?

Šprem objašnjava kako stvari stoje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Niste valjda očekivali da ću se ispričati zbog svojih riječi u sudnici, predsjednik Sabora si je uzeo za pravo ono što mu ne pripada. On se izravno umiješao u načelo neovisnosti sudske vlasti te me je zapravo bespredmetno napao zbog jedne rečenice koju sam rekao u sudnici i koja je izvađena iz konteksta- kazao je rekao je sudac Županijskog suda Ivan Turudić okupljenim novinarima odgovarajući na pitanje hoće li uputiti ispriku predsjedniku Sabora Borisu Špremu.

Naime, tijekom suđenja Ivi Sanaderu, a prilikom svjedočenja Luke Bebića, Turudić je u jednom trenutku opomenuo Bebića da pripazi na ponašanje te da nije u Saboru. Šprem, novi predsjednik Sabora, to je, čini se, shvatio kao uvredu za Sabor pa je putem priopćenja tražio ispriku suca Tudrudića zbog uvreda na račun hrvatskog parlamenta.

- Ja sam ga upozorio da se pristojno ponaša jer se ne nalazi u Saboru. I Bebić doista nije bio u Saboru nego u sudnici, a u sudnici vrijede druga pravila rasprave od onih u Saboru. Ja sam striktno provodio zakon i niti u jednom trenutku ga nisam prekršio- dodao je Turudić, a prenosi tportal..

Na kraju je zaključio kako se Šprem svojim istupom miješa u rad pravosuđa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!