mjesto za top banner

16. SRPNJA 2015. 11:44h

TURISTIčKA INSPEKCIJA Do 30. lipnja naplaćeno skoro 2 milijuna kuna kazni

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministarstvo turizma, odnosno njihova 52 turistička inspektora, od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine provelo je 4646 inspekcijskih nadzoea nad ugostiteljima i drugim pružateljima ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu, u sklopu redovitih aktivnosti, priopćili su iz Ministarstva.
 
Inspekcijski nadzori se tijekom turističke sezone provode svakim danom, uključujući subotu i nedjelju, po 12 sati dnevno.  Provedeno je 1.310 inspekcijskih nadzora u službi inspekcijskog nadzora u područnoj jedinici Zagreb, 429 u Puli, 741 u Rijeci, 1.543 u Splitu te 623 inspekcijskih nadzora u Osijeku. Od sveukupnog broja inspekcijskih nadzora, 4.244 provedeno je u području ugostiteljstva, a 402 u području pružanja usluga u turizmu.
 
"Ovakvi inspekcijski nadzori provoditi će se kontinuirano i tijekom ljetnih mjeseci kako bi se osigurala potrebna razina kvalitete poslovnih subjekata i objekata. Aktivno djelovanje turističkih inspektora na terenu doprinosi podizanju kvalitete ugostiteljskih usluga u turizmu, što svakako pozitivno utječe na percepciju Hrvatske me?u turistima koji traže visoki nivo usluga u svim segmentima. Inspekcijski nadzori će se nastaviti te ćemo u narednim tjednima nastojati obuhvatiti još veći broj pružatelja usluga u turizmu i ugostiteljstvu2, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.
 
U obavljenim inspekcijskim nadzorima, kod 1.457 objekata i subjekata utvr?eno je 1.737 raznih povreda propisa. Turistički inspektori su donijeli 42 prekršajna naloga, kojima je od prekršitelja naplaćeno 155.999,96 kuna te je 926 kazni naplaćeno na mjestu izvršenja prekršaja, u ukupnom iznosu od 1.829.500,00 kuna.
 
Povrede propisa, uglavnom, su se odnosile na ispunjavanje minimalno-tehničkih uvjeta, primjerice nedostatak tople vode i odgovarajuće opreme u toaletima za goste, na nedostatke u kuhinji i prostoru za pripremu jela, na vidno isticanje cijena, ili oznake o zabrani usluživanja i konzumiranja alkoholnih pića osobama mla?im od 18 godina i dr.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!