mjesto za top banner

1. SIJENJA 2012. 15:59h

Tribunj: Vandali bacili bistu prvog hrvatskog predsjednika u more

Tekst

Nepoznati vandali demontirali su tijekom novogodišnje noći spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tu?manu u Tribunju te ga bacili u more. Vandali su najprije polomili vijke koji su brončano poprsje držali na postolju nakon čega su ga sa obližnje rive bacili u more.

Tribunjani su odmah u nedjelju ujutro zamijetili da spomenik kojeg je 2005. godine izradila kiparica Dijana Iva - Sesardić nije na predvi?enom mjestu. Odbačena bista uočena je u moru, a izvadio ju je Miro Arbutina.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!