mjesto za top banner

DRASTIčAN PAD PROIZVODNJE

6. SIJENJA 2009. 13:45h

Toyota zatvara tvornice na jedanaest dana

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Proizvodnja će biti zaustavljena u 12 Toyotinih tvornica u Japanu, a bit će smanjena za oko 200 tisuća automobila.

Toyota Motor Corp obustavit će proizvodnju u svojim tvornicama u Japanu i to na 11 dana u veljači i ožujku, priopćeno je iz te tvrtke, a kao razlog za ovakav potez navodi se pad potražnje za njihovim automobilima u SAD-u te povećanu količinu automobila u zalihama.

Proizvodnja će biti zaustavljena u 12 tvornica, a bit će smanjena za oko 200 tisuća automobila.

Pad od 37 posto prodaje koji je zabilježen u prosincu najveći je pad prodaje u posljednjih 25 godina i puno je veći od pada prodaje koji bilježi Toyotina američka konkurencija General Motors i Ford Motor.

- Nisam očekivao da će se kriza ovako brzo proširiti i da će poprimiti ovako velike razmjere - rekao je predsjednik Toyote Katsuaki Watanabe.

Toyota je ranije objavila kako će tijekom siječnja na tri dana zaustaviti proizvodnju u svojih 12 tvornica u Japanu. Tako?er, najavljuju kako će pokušati izbjeći otpuštanje stalno zaposlenih radnika u Japanu, ali oko tri tisuće privremeno zaposlenih izgubit će posao do kraja godine.
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!