mjesto za top banner

10. LIPNJA 2010. 17:13h

Toplotni udar u Hrvatskoj: Preminula starija žena u Slavoniji

Mladić je osvježenje našao u željezom punoj vodi Manduševca. Kap, dvije iza vrata i sve je bolje.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon poplava Slavoniju je, kao i ostatak Hrvatske, zahvatio toplotni udar, a temperature više i od 30 stupnjeva Celzija posebno teško podnose starije osobe i kronični bolesnici. U Slavoniji je vrućina u četvrtak, nažalost, odnijela svoju prvu ovogodišnju žrtvu.

Nesretna starija žena iz Branjina Vrha u Baranji prva je ovogodišnja žrtva velikih vrućina, koja je preminula nakon što je radila u polju pokušavajući popraviti štetu od poplava. Nije se obazirala na temperaturu koja je dosegnula 32 stupnja Celzijusa pa joj je pozlilo. Nažalost, nakon dolaska hitne pomoći liječnici hitne su mogli samo konstatirati smrt.

Zbog temperaturnog šoka slavonskobrodskom  Domu zdravlja u četvrtak se javilo 30 posto više pacijenata nego je to uobičajeno, pišu 24sata.

Pri visokim temperaturama liječnici građanima savjetuju da piju puno tekućine, izbjegavaju boravak na suncu između 10 i 17 sati te da redovno uzimaju terapiju ukoliko boluju od nekih kroničnih bolesti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!