mjesto za top banner

26. LIPNJA 2012. 13:51h

Tijekom produženog vikenda helikopterima HRZ-a prevezno 17 pacijenata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Posade Eskadrila transportnih helikoptera 91. i 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a hitnim medicinskim letovima helikopterima MI-8 MTV i MI-17 1VA tijekom produženog blagdanskog vikenda prevezle su ukupno sedamnaest pacijenata.

Tako su sa četvrtka, 21. lipnja na petak, 22. lipnja sa otoka Raba u KBC Rijeka prevezena tri pacijenta, dok je s otoka Hvara u KBC Split prevezen jedan pacijent.

U petak, 22. i subotu, 23. lipnja također su sa otoka Hvara u KBC Split prevezena četiri pacijenta.

Helikopteri HRZ-a i PZO-a prevezli su u subotu, 23. lipnja i tri teško ozlijeđena pacijenta iz Gospića u KB Dubravu, a koji su stradali u tragičnoj nesreći češkog autobusa na autocesti A1, te u nedjelju, 24. lipnja  jednog pacijenta sa Hvara u KBC Split. Također, u večernjim satima u nedjelju, 24. lipnja s otoka Raba u KBC Rijeka prevezen je jedan pacijent, te jedan pacijent sa otoka Hvara u KBC Split.

U ponedjeljak, 25. lipnja iz Hvara u KBC Split prevezen je jedan pacijent, a sa otoka Raba u KBC Rijeka prevezena su još dva pacijenta.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!