mjesto za top banner

11. PROSINCA 2006. 21:02h

Telekom Srbije kupio Telekom Srpske

Tekst

Vlada Republike Srpske prihvatila ponudu Telekoma Srbije za kupnju 65 posto dionica Telekoma Srpske u iznosu od 646 milijuna eura

Najveća srpska investicija van granica u povijesti.

Vlada Republike Srpske (RS) odlučila je u utorak 5. prosinca da telefonski operater Telekom Srpske bude prodan Telekomu Srbije.
Vlada RS takvu odluku donijela je nakon razmatranja dvije prispjele ponude za kupnju 65 posto udjela u Telekomu Srpske. Telekom iz susjedne države ponudio je 646 milijuna eura. Drugi zainteresirani kupac bio je Mobilkom Austria, koji je za isti vlasnički udio ponudio 467 milijuna eura.
Na području Bosne i Hercegovine trenutačno djeluju još dva telefonska operatera - BH telekom i HT Mostar, piše Bankamagazin.

Predrag Bubalo, ministar gospodarstva Republike Srpske rekao je da je prodaja Telekoma Srpske, srpskoj kompaniji Telekom Srbija za 646 milijuna eura najveća srpska investicija van granica u povijesti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!