mjesto za top banner

11. PROSINCA 2006. 21:02h

Telekom Srbije kupio Telekom Srpske

Tekst

Vlada Republike Srpske prihvatila ponudu Telekoma Srbije za kupnju 65 posto dionica Telekoma Srpske u iznosu od 646 milijuna eura

Najve─ça srpska investicija van granica u povijesti.

Vlada Republike Srpske (RS) odlu─Źila je u utorak 5. prosinca da telefonski operater Telekom Srpske bude prodan Telekomu Srbije.
Vlada RS takvu odluku donijela je nakon razmatranja dvije prispjele ponude za kupnju 65 posto udjela u Telekomu Srpske. Telekom iz susjedne dr┬×ave ponudio je 646 milijuna eura. Drugi zainteresirani kupac bio je Mobilkom Austria, koji je za isti vlasni─Źki udio ponudio 467 milijuna eura.
Na podru─Źju Bosne i Hercegovine trenuta─Źno djeluju jo┬Ü dva telefonska operatera - BH telekom i HT Mostar, pi┬Üe Bankamagazin.

Predrag Bubalo, ministar gospodarstva Republike Srpske rekao je da je prodaja Telekoma Srpske, srpskoj kompaniji Telekom Srbija za 646 milijuna eura najve─ça srpska investicija van granica u povijesti.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!